В навечерието на 24 май Ротари клуб Карлово направи голямо дарение на общинската библиотека/СНИМКИ/

В навечерието на 24 май –Деня на българската азбука, славянската писменост и култура, Ротари клуб-Карлово направи голямо дарение от над 100 книги на Общинската библиотека в града на стойност 2000 лева.

Желанието на дарителите е да насърчат четенето на книги особено сред децата и младите хора, което днес е необходимо повече от всякога, тъй като те прекарват повече време в социалните мрежи и пред мобилните си устройства и не осъзнават колко по-добре е да се пренесат в света на приказките, художествената литература или да научат интересни и полезни факти от енциклопедиите и научно-популярната литература.

Директорът на градската библиотека благодари за дарението и за подбора на актуални заглавия от съвременни български и чуждестранни автори, за книжките и енциклопедиите за деца.

Ротари клуб-Карлово винаги са подкрепяли децата и младите хора на общината като подготвят и празник „Ротари за децата на Карлово“ на 31 май 2024 от 10:30ч на централния площад в Карлово за 150 деца от всички детски градини в Карлово.

Свързани статии