Сребро и бронз на Международен турнир по джудо за Петя Иванова от Карлово/СНИМКИ/

През уикенда в Панагюрище се проведе най-големият Международен турнир по джудо в България. На турнира в зала „Асарел Арена“ участие взеха 938 състезатели от 14 държави на възраст от 6 до 18 години.

Клубът по бойни спортове от Карлово взе участие с 8 състезатели. Те уверено започнаха битките, но малко не им достигна да се доберат до медалите.

14 – годишните Петя Иванова, кат. до 48 гк. и Христо Чолаков, кат. до 50 кг., взеха участие и през двата дни, като в събота при връстниците си Христо загуби срещата в първия кръг и това не му даде право да продължи. Петя победи всички противнички от групата си, но на финала за златото загуби от състезателката на Турция и така спечели сребърния медал.

През втория ден и двамата карловски състезатели играха при 15-16 годишните, като Христо реализира три победи, но загуби в репешажите.

Петя (играеща за ЦСКА) загуби първата среща, това и даде възможност да играе за третото място, като направи 3 предни победи с ипон (чиста победа) над по-големите и заслужено взе бронзов медал.

Свързани статии