Естрадната прима Мими Иванова пред Новинар: Щастлива съм да чувам български песни на „15 лалета“, това е един от начините да се опази родният ни език/ВИДЕО/

10-то юбилейно издание на националния конкурс „15 лалета“ се проведе през уикенда в Хисаря. Пред камерата на ПБ Новинар музикалният директор на конкурса и председател на сдружение „15 лалета“ Иван Димов коментира, че тази година на сцената е видял изключително талантливи участници, с добри школи и много силна конкуренция.

Естрадната прима Мими Иванова, която е родом от курортния град и е председател на журито от самото основаване на конкурса, каза, че е щастлива да чува български песни, защото това е един от начините за опазване на родния ни език. ПБ Новинар е медиен партньор на събитието.

Събитието уважиха кметът инж. Пенка Ганева и заместник-кметът на община Хисаря Милена Балямска.

В първия ден на конкурса Ганева откри песенната фиеста и пожела на всички участници да се представят добре и да се радват на това, което творят. Градоначалникът подчерта, че не е важна победата на всяка цена, и че е важно участниците в конкурса да се забавляват.

Вижте и част от изпълненията на талантите на България…

Свързани статии