Започна се: Две финансови корекции на община Сопот заради некачествени ремонти на бившето управление/СНИМКИ/

Превърналото се в емблема на предишното ръководство бивше училище в село Анево, което беше ремонтирано с финансиране от Държавен фонд „Земеделие“, с кредит от фонд Флаг и общински средства за около 600 000 лв., се руши. По проект сградата беше превърната в многофункционална сграда за обществено ползване.

Днес по сигнал на кмета на село Анево Николай Николов общинският градоначалник Станислав Стоенчев извърши проверка на място и констатира, че покривната стреха, обшита с гипсокартон, се руши. Проблемът е възникнал преди дни. Кметът веднага предприе мерки и изпрати спешно писмо към фирмата-изпълнител да отстрани нередностите. Сградата е в гаранция. Проектът има 5 години устойчивост-от 2022 до 2027 г.

За същата сграда на 12. 04. 2024 г. в община Сопот беше получено писмо от Държавен фонд „Земеделие“, с което на общината са наложени финансови корекции в размер на 9 307. 88 лв. без ДДС за открити нередности при провеждане на обществената поръчка.

„Напомням, че бившето ръководство се хвалеше с перфектните си обществени поръчки, явно думите са били напразни и за заблуда на гражданите. Общината вече има наложени две корекции по проекти от управлeнието на миналия мандат. Другата финансова корекция е наложена отново на 12. 04 и касае обществената поръчка за ремонт на сградата на общинската администрация“, коментира възмутен кметът на община Сопот Станислав Стоенчев.

Свързани статии