За първи път: Община Калояново награди и отличи дейците на образованието и културата за 24 май/ВИДЕО/

В навечерието на 24 май ръководството на община Калояново покани всички директори на детски градини и училища, изявени учители, както и председатели и секретари на читалища. Специална покана бе отправена и към дългогодишни учители и директори, които вече са пенсионери.

Кметът Младен Кичев поздрави училищните и читалищни дейци за предстоящия празник 24 май – Денят на славянската писменост. Той благодари на присъстващите за грижите към децата, за знанията, които им дават и им остават за цял живот.

„За мен вие сте герои, защото в днешните трудни времена на съвременни технологии, успявате да научите децата и да им предадете традициите и ценностите. Знам колко е трудно вашето ежедневие. Знам, че с напредването на технологиите става все по-трудно да запазим културата и ценностите на нашата държава. Знам, че всеки ден се борите да ги възпитавате, да им придавате знание , да им предавате традициите на България. Искрено ви благодаря за всичко което правите и продължавате да правите. Всеки един от нас е бил дете и знае, че в сърцето на всеки остава частица от това, което учителите ни са преподавали. Всеки един от нас има частица в сърцето си от вас. Благодаря ви за всичко“, каза Младен Кичев, обръщайки се към всички присъстващи дейци на образованието културата.

Директорите на учебните заведения, изявените учители и читалищните дейци получиха грамоти за приноса им към развитието на образованието и културата в Община Калояново.

Ветераните учители и директори получиха книги с благодарствени писма за цялостната им дейност.

РУО Пловдив отличи с най-голямата награда „Неофит Рилски“, която се присъжда от МОН на изявени учители, директори и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна професионална работа: Димитър Василев Петров – директор в ОУ „Христо Ботев“, с. Ръжево Конаре Ангел Минчев Ненов – учител в ОУ „Иван Вазов“, с. Калояново Кметът Младен Кичев им връчи Златна медална емисия „Учението е богатство“ за заслуги в развитието на образованието в Община Калояново.

Заместник-кметът с ресор „Образование“ Сузана Николова изпълни даденото от нея обещание и предостави постери с лика на Левски и негова мисъл, изписана с шрифт, създаден по почерка на Апостола на Свободата на всички детски градини, училища и читалища. Всички присъстващи получиха визитка с линк към шрифта, който може да се изтегли и ползва безплатно.

На тържеството присъстваха също Мария Пиронкова – зам.-кмето на община Калояново, Павел Павлов – секретар на Общината, Венцислава Любенова – кмет на район Северен в гр. Пловдив и представители на общинската администрация.

Гинка Радлова – цигулка и Надежда Петрова – пиано се погрижиха за изтънчения музикален фон на церемонията, като изпълниха: “Либертанго” – А. Пиацола, “Унгарски танц 5 “- К. Брамс, “Размишление” – Ж. Масне и “Por una cabezza” – C. Gardel. Тържеството бе наситено с много вълнение, емоции и незабравими спомени.

Свързани статии