Моторист и украинец загинаха на пътя в Пловдивско по празниците

Моторист загуби живота си след катастрофа вчера в района на пътен възел „Скобелева майка“. Сигналът за произшествието е получен в сектор „Пътна полиция“ около 15 ч.

По предварителни данни лек автомобил „Опел“, управляван от 83-годишен шофьор, предприел ляв завой и отнел предимството на мотоциклет „Сузуки“. При настъпилия удар пострадал 29-годишният водач на мотора, който е транспортиран в болница за оказване на спешна медицинска помощ.  Близо три часа по-късно оттам е съобщено за настъпилата смърт на мъжа.

Възрастният участник в катастрофата е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 часа. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват в рамките на досъдебно производство.

Към 20 ч. в петък в РУ-Асеновград било съобщено за преобърнат в нива вляво извън пътя лек автомобил „Шевролет“ в района на 239 км на главен път Пловдив – Хасково. Пристигналите екипи на полицията и спешна медицинска помощ констатирали смъртта на мъжа зад волана – 60-годишен украински гражданин.

На местопроизшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство, предприето е разследване на всички факти и обстоятелства около катастрофата.

Свързани статии