Арестуваха за 72 часа Цветомир, пребил майката на детето си в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 29-годишен мъж за причиняване на телесни повреди в условията на домашно насилие. Това е Цветомир Пенков, който пребил жестоко майката на детето си – 24-годишната Ванеса К. от Видин.

По делото е установено, че на 14 януари Цветомир е нанесъл побой на 24-годишната жена, с която живеели на семейни начала и имали малолетно дете. Тя е била настанена за лечение в болница, като й предстои дълго възстановяване.  По делото се извършват действия по разследването.

Припомняме, че миналата седмица 24-годишната Ванеса бе приета по спешност в болница, след като стана жертва на побой. Жертвата е постъпила за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ с хематоми по цялото тяло и лице, счупени таз, крака и ребра. Първоначално пред медиците е поддържала версията, че нараняванията са заради падане по стълбите, но малко след това признала истината за домашното насилие, на което е подложена не за първи път.

Във фаталния ден мъжът е оставил жена си в безпомощнна и кървяща, със счупен таз и бедро, и е избягал заедно с едногодишното им дете. Оставил го е при родителите си, които живеят във Видин и се скрил. Родителите на Ванеса са успели заедно с полицията да вземат детето, но твърдят , че Цветомир продължил да заплашва момичето.

Пенков остана около седмица след побоя на свобода, като през това време поства вулгарни шеги и различни постове във фейсбук профила си, дори публикува обява за секс услуги в alo.bg, като е дал номера на жената, която след нанесените травми, ще остане близо 2 месеца на легло. „Не вярвай на никого, животът е пълен с фалшиви хора!“, “ Силен човек е този, който е удрян от съдбата и нараняван от хората, но въпреки това има силата да остане добър, усмихнат и спредлив“ пише Пенков в профила си, заемайки позата на жертва.

Той бе арестуван във Второ РУ, съобщиха днес от полицията. Впоследствие е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Колаж: trafficnews.bg
Снимка: Фейсбук

Свързани статии