Водопада фест Карлово – рок, майсторски хляб, рибена фиеста и забавления за малки и големи/СНИМКИ/

Водопада фест Карлово 2023, чийто акцент бе в първия есенен ден на годината, се превърна в истинска атракция за жителите и гостите на града. Старт на шоуто на 23 септември даде пекарът Георги Лефтеров – Майстора. Той замеси и изпече на място десетки хлебчета с квас, които всички, дошли на площад „20-ти юли“, можеха да опитат. Хората разговаряха с Георги и за тайните на старите технологии за правенето на вкусен хляб.

„Днес шеф е кметът“ бе кулинарно приключение с участието на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, кмета на Тутракан Димитър Стефанов и Цонко Цонев – Кметъла от Каварна. Под изпълненията на вечни рок парчета Кметъла направи три казана с миди по каварненски, Димитър Стефанов готви рибена чорба по тутракански, а асистент на двамата бе д-р Кабаиванов. Качествата на приготвените ястия оцениха желаещите да похапнат, а специална благодарност към кметовете отправи Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите у нас.

По ул. „Водопад“ виртуозните улични музиканти Симеон Германов и Янко Константинов зарадваха хората със своите изпълнения.

В тематичните шатри „Моят свят е част от твоя“, „Приказни герои“ и Арт шатра, организирани от „Соник Старт“, малки и големи се включиха в игри и творчески занимания.

Ден по-рано, в рамките на феста, бе направена премиера на кулинарната книга „Фантазията – най-великата подправка“ на д-р Костадин Шанков. Състоя се също предпремиерната прожекция на „Записки по едно предателство“ – игрален филм на режисьора Георги Дюлгеров, публиката се срещна с актьора Пламен Димов.

Рок концертът на „Фондацията“ – Венко Поромански, Иван Лечев, Добрин Векилов – Дони, Славчо Николов и Кирил Маричков, започва в 20:00 ч. на централния площад. В следващите години Общината ще обогатява с още събития Водопада фест, сподели д-р Кабаиванов. Той благодари на всички, участвали и присъствали на събитието.

Свързани статии