Втори мощен протест в Пловдив в подкрепа на Машора

Протест пред Съдебната палата в Пловдив организират близки, роднини, колеги и приятели на Тошко Тодоров-Машора, научи „Марица“. Той ще се проведе от 09.30 часа, като се очаква да присъстват десетки. Мирният протест ще предшества гледането на мярката на 64-годишния мъж от Столетово в Апелативния съд. Към момента Машора е зад решетките, а адвокатът му Гънчо Гънчев ще настоява той да бъде освободен под домашен арест, каквото е желанието на близките му.

„Един НЕВИНЕН Български гражданин НЕ трябва да е в затвора за престъпление, което не е извършил!“, се казва в обявлението за протесните действия утре.

Това ще е втори протест в подкрепа на Машора. Вчера бе по повод делото за екстрадиция, което в крайна сметка бе отложено за 28 октомври. Тошко Тодоров е в ареста след като гръцките власти заместиха името му в схема за трафик на бежанци. Полицията стига до него, след като възрастният мъж продал кемпер през есента на 2019-а. Новите му собственици не променят регистрацията. Така униформени хващат возилото с 28 бежанци, а в жабката откриват малкия и голям талон с името на Тошко Тодоров. Това се оказва и единственото основание за издаването на европейска заповед за арест и последващите действия в България./Вестник Марица

Свързани статии