Ето как посрещнаха първия учебен ден в СУ „Проданов“ Карлово/ВИДЕО/

Различен първи учебен ден посрещнаха и възпитаниците на СУ “Христо Проданов” в Карлово. Първокласници, петокласници и горен курс ученици по различно време прекрачиха прага на любимото училище. Беше отслужен тържествен водосвет от отец Матей. Той поздрави всички присъстващи и им пожела здраве и благоденствие. “ Вие знаете, че най-свидното чедо на българската църква е българското училище. Всички знаем откъде, как и кога се ражда то. Затова църквата винаги се е опитвала да има специално отношение към своята най-добра и свидна рожба – училището”, каза отец Матей.

“Живеем в една динамична, бързо развиваща се, компютъризирана, дигитализирана епоха, в която за разлика от онази другата, по-далечна за нас епоха, децата ни имат много по-голяма нужда от нас отколкото всякога. Затова и ние – техните учители и родители сме и ще бъдем неотлъчно до тях, за да усещат постоянно нашата подкрепа, за да израстнат убедени в собствените си сили и възможности, за да се реализират достойно в живота”, каза в приветственото си слово новият директор Лука Мачев. Мачев пожела здраве на децатаи на колегите си.

Поздравителни адреси бяха получени от народния представител Веска Ненчева и от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

“Уважаеми г-н Мачев – директор на СУ “Христо Проданов”, тази година ще бъде изпитание за Вас и екипа Ви. Вие ще се справите с предизвикателствата, защото професионализмът, здравият разум и отборната игра винаги са били в основата на взаимоотношенията Ви в това училище. Заложете на тях. Успехът ще е категоричен”, казва народният представител Веска Ненчева.

“Нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна, нека открие пред всички вас възможности за развитие и идеи, които да осъществите. Уважаеми учители, желая със здраве и всеотдайност да изпълнявате мисията си на просветители в днешното трудно и пълно с предизвикателства време”, се казва в поздравителния адрес на градоначалникът д-р Емил Кабаиванов.

Свързани статии