Да помогнем на Цвети да проходи!

Привет отново, мили приятели!

Благодарим ви безкрайно много, че сте все така с нас в борбата! Моят смел Цвети продължава усърдно да прави всички необходимо, за да се подобри – рехабилитация, гимнастика и разнообразни упражнения!

Бих искала да споделя с вас, че имаме нова офертаза лечение и рехабилитация с Локомат робот, този път от болница „Сердика“. Получихме много добри отзиви за тях и сме силно обнадеждени, че работата с тях ще се отрази положително за Цвети.

Макар и да сме обнадеждени, изпитваме и силно притеснение, защото офертата е на стойност, много далеч от нашите възможности – 6000 евро за период от 10 седмици.
Мили хора, аз вярвам във вашата добрина и съм ви безмерно благодарна, че давате шанс на моето дете и отново отправям апел към всички вас, не оставяйте бъдещето на Цвети да се реши от липсата на пари!

–––––––

Казвам се Радослава, майка съм на едно прекрасно детенце, което се казва Цветелин.

Поради лекарска грешка родих в 7-мия месец. Цвети се роди 1.400 и 39см. Когато стана на 1 годинка се видя, че има проблем, но тогава живеехме в Свищов и там не му обърнаха достатъчно внимание.

Диагнозата на Цвети е детска церебрална парализа – спастична дипареза.
Преместихме се в София и започнахме да ходим на рехабилитация в болницата на доцент Чавдаров. С течение на времето ми казаха, че без операция Цвети няма проходи.

През 2018 му направиха операция и Цвети беше 40 дни в гипс. Тя беше необходима, за осигуряване на пълна екстензия на коленните стави и абдукция на тазобедрените стави. След нея той беше напълно обездвижен и бе необходим месец, за да се престраши и да започне отново да стъпва на крачета.

Цвети се нуждае от постоянна рехабилитация, за да запазим постигнатото дотук и за да продължи да подобрява състоянието си. Въпреки голямото значение на тези процедури, ние успяваме да му осигурим само 10 дни в месеца, които са много малко за неговото състояние.

Истината е, че ако искаме Цвети да проходи, той трябва да посещава рехабилитациите редовно.
Отскоро в болницата, която посещаваме има нов локомат-робот. Този уред помага на хора с тежки двигателни проблеми да проходят отново. Роботът изпраща сигнали до мозъка, чрез постоянно повтарящи се упражнения, така че да го накара да преработи тези сигнали правилно и да ги превърне в движения.

С помощта на локомата, Цвети подобри много походката си, но цената е непосилна за нас.

Необходими са 60 лева на ден. Мечтите му да проходи са съвсем реални и единственото, което може да се окаже пречка е липсата на средства.
Моля всички вас, познати и непознати приятели, не оставяйте бъдещето на Цвети да се реши от липсата на пари.

Заедно можем да съберем нужните средства, за да може Цвети да ходи и да тича, както другите деца!
Благодаря на всеки, който ще се отзове и ще помогне на Цвети и неговото възстановяване./bg,helpkarma.com

Свързани статии