Кой и защо топи полицаи в Хисаря?

С ПБ Новинар се свързаха хора, които твърдят, че мъж от хисарския квартал Веригово е бил пребит от местни полицаи преди няколко вечери. Поводът бил, че П. Д. е бил седнал пиян зад волана на лекия си автомобил. След като бил набит, човекът влязъл в болница.

Проверка на ПБ Новинар установи съвсем други факти. Преди няколко вечери въпросният П. Д. бил спрян за проверка. Шофирал във видимо неадекватно състояние, но категорично отказал проба с дрегер. Избягал от полицейския патрул, след кратка гонка бил спрян пред дома си. Бил поканен да даде кръвна проба в Медицинския център, но отново отказал. След като ченгетата настояли, П. М. се ядосал, хвърлил си телефона на земята и го счупил. След това се тръшнал на плочките и започнал да се самонаранява.

След запитване от полицията отговориха на ПБ Новинар, че към настоящия момент се извършва проверка във връзка със случай, при който автопатрул на районното управление е спрял за проверка лек автомобил, управляван от П. Д., който бил във видимо нетрезво състояние. Водачът категорично отказал да бъде изпробван с техническо средство, не изпълнил разпорежданията отправени от длъжностните лица, да остане на място до пристигане на екип на КАТ за извършване на проба с техническо средство. Проверката касае и данни за извършени хулигански действия от страна на водача. От полицията заявиха, че служебните автомобили разполагат с необходимите технически средства, което при необходимост може да се приложи като доказателство в потвърждение на изложеното!

Ние нямаме информация дали мъжът, за когото се твърди, че е пострадал, е бил в болница, но днес репортер на Новинара гозабеляза да се разхожда в Хисар.

ПБ Новинар ще следи случая и ще ви информира!

Свързани статии