Бойко Борисов ще бъде разпитан от прокуратурата

Бойко Борисов ще бъде разпитан от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица. Това потвърди самият той по време на брифинг в централата на ГЕРБ.“Естествено, че съм призован на разпит. Цялата работа им е да ни развеждат като маймуни“, заяви Борисов. Бившият премиер коментира, че според него арестът му е имал за цел да осуети евентуална подкрепа от депутатите от ГЕРБ за военна помощ в Украйна.

Вече стана ясно, че прокуратурата ще призове и премиерът Кирил Петков на разпит. Той вече стана свидетел при акцията, по която бяха арестувани Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Софийската градска прокуратура възложи случая на следователи в СО-СГП, които да валидират „извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия“, информираха от обвинението преди два дни.

В сряда адвокат Менко Менков внесе в съда жалби срещу задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова за 24 часа по закона за МВР. В тях се твърди, че заповедите са формални и в тях се сочи единствено основание, без се сочат конкретни мотиви за задържането./DarikNews

Свързани статии