Прокуратурата ще протестира за връщането на делото „Дебора“

Районна прокуратура-Стара Загора ще изготви протест срещу определението на Пловдивския районен съд за връщане на делото спрямо 26-годишния Георги Георгиев, нарязал 18-годишната Дебора Михайлова с макетно ножче.

Георгиев е обвинен в три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишното момиче. Протестът ще бъде внесен за разглеждане в Окръжен съд-Пловдив в тридневен срок.

Припомняме, че съдът прекрати делото заради процесуални нарушения. В обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

Съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георгиев, взета на 30.07.2023 г. и непроменена до настоящия момент. Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото, касаещо едно от обвиненията, а именно това за заканите с убийство спрямо пострадалото лице.

Както е по закон, по делото спрямо Георгиев в съдебно заседание участват вносителите на обвинителния акт, а именно екипът от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора.

След разглеждане на протеста прокуратурата ще допълни обвинителния акт, съобразно указанията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив.

Свързани статии