Цалапица поиска да вземем назаем Рангел Бизюрев от Дания

Близки, роднини и приятели на зверски убития Митко от Цалапица искат Дания да ни предостави „назаем“ Рангел Бизюрев. По техни думи, това е възможно, за да се случи разпита във връзка с делото на близнаците Валентин и Борислав Динкови.

Жителите на селото се позовават на чл. 52, ал. 2 от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. Разсъждавайки, те са убедени, че съдът – в случая в Дания, може да предаде исканото лице Рангел Бизюрев на издаващата Европейската заповед за арест държава членка при условия – България, определени в писмено споразумение между съда и издаващия заповедта орган – в случая Окръжна прокуратура – Пловдив.

„Този член неслучайно е залегнал в закона – за да бъде прилаган, а не подминаван!

Искаме Рангел Бизюрев да бъде осигурен до датата на делото на близнаците Динкови – 26 февруари, за да се разкрие обективната истина и да не останат ненаказани участниците в жестокото убийство на Митко! Следва да се направи необходимото, за да бъде Рангел Бизюрев осигурен най-скоро преди датата на делото, за целите на воденото срещу него наказателно производство в България – да даде обяснения по повдигнатото му обвинение и да бъде направен нов следствен експеримент с негово участие“, настояват близки и приятели на убития Митко.

Припомняме, че на предното заседание съдията посочи, че ще го отложи и ще даде още една последна възможност заподозрения за убийството Рангел Бизюрев да бъде осигурен за делото. Ако това не се случи, най-вероятно близнаците ще се сдобият с присъда още в понеделник.

Припомняме, че жителите на селото организират протест пред прокуратурата в Пловдив. След това ще присъстват и на делото срещу Борислав и Валентин Динкови. /„Марица“

Свързани статии