Потушиха пожара край брезовските села Бабек и Розовец/СНИМКИ/

Потушен е пожарът между брезовските села Бабек и Розовец, съобщиха от ДФ „Пловдив 112“ в профила си във Фейсбук. 15 доброволци са участвали в гасенето на огнената стихия, тръгнала от сухи треви и обхванала и горски терен в Сърнена Средна гора.

Стръмният и тежък терен не е позволявал гасене с пожарни автомобили и затова борбата с пожара се е извършвала основно на ръка. Високите температури и поривите на вятъра допълнително са усложнили обстановката и е имало опасност да бъдат засегнати къщи в близкото село Бабек.

 

До вечерта пожарът е бил овладян, като доброволците от „Пловдив 112“ са останали на място почти до полунощ.

 

Пожарната от град Раковски е изказала сърдечните си благодарности за оказаната помощ, от пловдивските доброволци и доброволците от община Брезово.

Припомняме, че екип от местни доброволци се сформира в общината за два горски пожара през последните дни. Близо 10 часа продължи борбата на екипите с огнената стихия и край село Дрангово по-рано тази седмица.
Ръководството на Община Брезово също изказва своите благодарности за навременната реакция на Пожарна безопасност – Раковски, екипите от съседни общини, формирование „Пловдив 112“, както и на всички местни смели мъже и жени, които съдействаха за справянето с пожара.

Свързани статии