Да помогнем на 20-годишния Костадин от Пловдив да пребори тежкото си заболяване

Продължава благотворителната кампания „Дари диагноза живот“. Целта на кампанията е да бъдат събрани необходимите средства за лечението на 20-годишния Костадин Бозуков от пловдивския квартал Коматево, който страда от Сарком на Юинг.

ПБ Новинар вече писа за тежкото заболяване на младежа, който се нуждае от продължително лечение в турска клиника. Ето какво пишат близките на момчето до медиите:

„От името на семейството на Костадин Бозуков – Мария Бозукова (майка) и Пламена Сураева (леля), се свързваме с Вас, за да споделим за борбата му с рядко онкологично заболяване – сарком на Юинг. Битката му за живот продължава вече няколко месеца, а след проведени 4 курса химиотерапии, 10 лъчетерапии и няколко физиотерапии екипът, който го лекува в Турция, назначава спешна операция за премахване на остатъците от метастази, които се намират в белия дроб и гръбначния стълб. Операцията е необходима, за да продължи успешно лечението на Костадин, но сумата от 235 000 евро за нейното провеждане е непосилна за семейството му. Майката работи в детска градина, а бащата – в общинско предприятие. Предвид краткия срок (15.03.2024 г.), в който трябва да се съберат средствата, отчаяно търсим помощ.

Обръщаме се към Вас – медиите, четвъртата власт в страната, която има силата да променя обществени нагласи и настроения, да информира широката общественост за доброто и злото и да служи като допълнителен регулатор за нашите деяния, имаме надеждата да обединим усилията си за каузата „Да дарим живот на Коце“, като разпространим неговия зов за помощ за живот и му дадем възможност да го изживее пълноценно.

Костадин е само на 20 години, а малко след навършването им го диагностицират с рядката и агресивна болест. За досегашното лечение помощ и подкрепа за семейството бяха оказвани от различни сдружения, фондации, футболни и мотоклубове, музикални групи и обикновени граждани. След потвърждението за операция и последното писмено уведомление от болничното заведение ACIBADEM MASLAK HOSPITAL, което гласи, че е необходима спешна операция за успешното продължаване на лечението му, благотворителните концерти, базари и инициативи вече не са достатъчни, за да бъдат събрани средствата в определения срок.

Искрено се надяваме да срещнем съчувствие и съпричастност от Ваша страна. Молим да подкрепите каузата „Дари диагноза живот“, като популяризирате историята на Костадин чрез Вашите медийни канали и дадете възможност на повече граждани да му помогнат. Всеки заслужава здраве, а ние като представители на това общество имаме нашия дълг да я даряваме. Битките за живот са трудни и непредвидими и никой не е застрахован от това, че на утрешния ден няма да сме ние тези, които ще имат нужда от подкрепа! Затова молбата ни е заедно да се обединим около доброто и да позволим на Костадин да живее!

За допълнителна информация може да посетите facebook страницата „Заедно за Коце в борбата му с рака“. 

Читателите могат да подкрепят Костадин Бозуков по следните начини:

1. Чрез фондация Pavel Andreev.BG с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка;

Банка: Алианц Банк България,
IBAN: BG70BUIN95611000708188,
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев,
Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков

2. Лична банкова сметка:

Централна Кооперативна Банка,
IBAN: BG68CECB97901033096101,
Титуляр: Мария Бозукова 

3. Revolut

0884449327,
Титуляр: Пламена Сураева

Благодарим предварително за добрината!

С уважение: Близките на семейството“

Свързани статии