БСП-Пловдив подкрепи с декларация арестувания председател на НД „Русофили“

Градският съвет на БСП – Пловдив излезе с декларация относно показния арест на председателя на НД „Русофили“ Златомир Дьовленски. Той и Иван Гълъбов бяха задържани вчера при акция на ДАНС по досъдебно произвоство за евентуално разгласяване на информация, представляваща държавна тайна.

„Във връзка с показния арест от 08.07.2024 г., Градски съвет на БСП – Пловдив изказва своята пълна подкрепа за Златомир Дьовленски – председател на Национално движение „Русофили“ – Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града“, се казва в декларацията.

„Златомир Дьовленски е доказан експерт в сферата на европейските проекти. Длъжността, която заема, не е свързана с достъп до класифицирана информация и в тази връзка считаме, че извършеният на 08.07.2024 г. арест е поръчка по изцяло политически причини“, посочват от БСП-Пловдив.

„Обезпокоени сме, че подобни показни действия доказват, че България е полицейска държава, в която няма свобода на словото и действията. Показният арест свидетелства, че никой български гражданин не е защитен от насилствено нахлуване в дома му от страна на „правозащитните“ органи.

Всеки член на Българската социалистическа партия е родолюбив и отговорен за националната сигурност и териториална цялост на Република България. Тълкуваме всякакви обвинения в „държавна измяна“ като политическа атака и остро се противопоставяме на подобни прийоми до представяне на неопровержими доказателства от страна на Съдебната власт“, допълват от БСП.

„ГС на БСП – Пловдив застава зад гражданските права и свободи, и декларира своята подкрепа за Златомир Дьовленски“, подчертават пловдивските социалисти.

Припомняме, че вчера по обяд в централата на градската организация на БСП бе задържан председателят на Национално движение „Русофили“ – Пловдив Златомир Дьовленски. От офиса на движението са били иззети и документи.

От Окръжна прокуратура Пловдив все още не са повдигнали обвинения спрямо двамата задържани. Очаква се това да стане днес в късния следобед.

Снимка: Фейсбук 

Свързани статии