В Бегунци се борят за сграда, която да стане местен културен дом/ВИДЕО/

Дългогодишен спор е на път да се реши в карловското село Бегунци. Утре в Карловския районен съд ще бъде поредното заседание, в което ще се разгледа казус за изгорялата пивница на Бегунци.

По твърдения на жители на селото и на кмета Мария Таслакова сградата е частна общинска собственост, а долепената до нея постройка, магазин и навес, намиращ се зад основната сграда, е купена от инвеститор от селото.

Г-жа Ангелова обаче, която преди години е закупила от ЧСИ навеса, сладкарницата и магазина, оспорва и твърди, че и бившата пивница е нейна собственост.

По думите на кметицата Ангелова няма нотариален акт за въпросната сграда. Адвокатът на община Карлово Гънчо Гънчев разясни казуса пред нашата камера, а възрастният дядо Никола сподели как всички хора от селото някога са помогнали с доброволен труд и материали, за да изградят тази сграда. Тя винаги е била на селото, твърди Мария Таслакова.

Жителите на Бегунци са се подписали под подписка, за да запазят сградата.

Инвеститорът Ангелова е дала писмено съгласие, че до нейната сладкарница може да започне ремонт в бившата пивница, за която община Карлово е осигурила финансиране. Плановете са там да стане младежки културен център. Самодейци споделиха, че с нетърпение очакват това, защото репетират в кметството, където е студено и са принудено да се събират по пейки и спирки, за да си говорят.

По телефона се свързахме с инвеститора, г-жа Ангелова обаче отказа среща и заяви, че ще говори след решението на съда.

Още вижте във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии