Мръсни номера преди изборите: Кандидат-кметицата на ГЕРБ Брезово низвергна досегашния управник Христо Енков!

Кандидат кметицата на ГЕРБ Брезово Нели Минчева е погодила мръсен номер на досегашния кмет, избран от ГЕРБ Христо Енков. Наши източници съобщиха, че зад цялата завера стои именно Минчева, която иска да прехвърли всичко негативно на гърба на Енков. Възмутени жители на община Брезово ни сезираха за това. Христо Енков, който обяви отдавна, че няма да се кандидатира за втори мандат, се е разбрал с Минчева тя да бъде водач на листата, а той на второ място. Кметът обаче е бил излъган.
Публикуваме неговия пост без редакторска намеса:

Уважаеми колеги и съграждани!

Изключително съм огорчен, че се оказах в центъра на заговор с главни действащи лица мои политически партньори.
Вчера бе крайният срок за регистриране на кандидатите за кмет и листите за общински съветници. Аз вече открито заявих, че няма да се боря за следващ мандат, но приех да бъда част от листата на ПП ГЕРБ в Брезово. С кандидата за кмет на коалицията Нели Минчева решихме тя да бъде водач на листата, а аз да заема второто място.

Но какво се случи? В момента съм отпуск извън България и във вчерашния ден получих обаждане от общински съветници от настоящия местен парламент, че не само не съм втори в листата, а името ми изобщо не фигурира в нея.

Тази новина ме попари, защото не е предхождана от каквито й да било разговори и конфликти. Незабавно се свързах с Нели Минчева и областния координатор на ПП ГЕРБ Георги Мараджиев, които ми обясниха, че е получена жалба от кандидатите за общински съветници в листата на ПП ГЕРБ с условието, че ако аз фигурирам в нея, те се отказват от участие в изборите. Изисках жалбата, но ми бе заявено да се обърна към националното ръководство на партията.

В разговори с произволно избрани от мен хора установих, че те не са полагали подпис под подобна жалба и дори не знаят за елиминирането ми от листата.
И още нещо – от проверката, която направих, стана ясно, че едва снощи са събирани подписи от кандидати за общинските съветници, без дори да им бъде обяснено защо. Тогава остава въпросът колко е легитимна „жалбата“, изпратена до централата.

Очевидно е, че срещу мен има заговор. Недоумявам какви са причините, след като смело мога да кажа, че съм доказал себе си като добър управленец и това личи от десетките реализирани проекти в полза на добруването на гражданите, които са щастливи да живеят в една община, започнала да се модернизира.
Никога не съм се срамувал от нито едно свое действие. Не съм участвал в задкулисни игри и затова сезирах Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, защото няма да допусна името ми да бъде очернено и забъркано в нечистоплътни политически игри. И вече получих отговор, който противоречи на обясненията на Нели Минчева, че съм отхвърлен от Изпълнителната комисия. Отговорът беше, че това е решение на местно ниво. Сами преценете що за морал притежават хората, които имат претенциите да управляват общината през следващите четири години.

Христо Енков, кмет на община Брезово

Свързани статии