Ето ги близнаците, съучастници в бруталнaта екзекуция от Цалапица, посрещнаха ги с „убийци“/ВИДЕО/

Ето ги близнаците Валентин и Борислав Динкови, който са помогнали за убийството на 24-годишнтия Митко. Те бяха вкарани в съдебната зала в Пловдив с белезници. Съдът по искане на адвокат Званчева, защитник на близнаците даде половин час почивка, за да се запознае с делото.

Званчева поиска също разпит на свидетел, а държавното обвинение настоява за видео-техническа експертиза. Пред съда са почернените близки на жертвата, като някой от тях са с майката която не спира да плаче, бяха допуснати да съдебната зала с викове „убийци“ и „трябва да гниете в затвора“. Недоволните посрещнаха близнаците в съда.

Припомняме, че те са обвинени в лично укривателство, тъй като са помагали на убиеца Рангел Бизюрев да зарови трупа на Митко. След малко мярката за арест на близнаците продължава.

В крайна сметка съдът остави близнаците зад решетките. Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. Съдът се мотивира, че има опасност те да извършат друго престъпление с по висока степен на обществена опасност.

Преди да се произнесат магистратите близнаците заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов.

Определението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд. Ако това стане делото за мярката ще бъде гледано на 10 август от 13.30 ч.

Свързани статии