Агресия срещу медици в Пловдив: Пиян удари в лицето шофьор на линейка

Бързо производство е започнато срещу пловдивчанин, проявил агресия към екип на Центъра за спешна медицинска помощ, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Минути след 17 ч. вчера автопатрул на Второ РУ реагирал на сигнала, получен чрез спешния телефон 112. Според първоначалната информация, линейка пристигнала на бул. „Шести септември”, където граждани забелязали мъж да лежи на земята в безпомощно състояние. Когато пристигнали, двамата му помогнали да стане и да стигне до линейката, за да може да бъде настанен в носилката за медицински преглед. При качването му в специализирания автомобил за извършване на преглед, пациентът започнал да буйства, обърнал се и внезапно нанесъл удар на шофьора в областта на лицето.

На пострадалия шофьор е извършен преглед, той е в добро здравословно състояние.

Извършителят е на 26 години, с криминалистични регистрации и видимо е бил под влиянието на алкохол. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

От прокуратурата съобщиха, че на 26-годишния мъж е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 53-годишния шофьор на линейката. Нападателят с инициали А.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под  стража“ спрямо него.

Снимката е илюстративна

Свързани статии