Явор Гечев: Донесените от пороя дърва в Карловско остават за хората

Дървата, които са донесени от бедствието в карловските села, остават безплатно за хората. „Никой няма да плаща никакви  дърва“, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Дървата се изнасят в складове, които е определил само и единствено кметът на общината, след това са на разположение на кмета да казва къде да отидат, без пари, обясни министърът на земеделието. Тези дърва ще послужат за хората на място, като имаме организация да не се допускат кражби, посочи той.

Колосален е размерът на щетите, които е причинила природата, коментира още министърът. По думите му водата е била в колосални размери. Той призова да се създаде единно звено, което да управлява кризите.

Явор Гечев информира, че е направена пълна проверка за дърводобива в района за 10 години назад, но на хартия.

„От утре лично аз и вицепремиерът Иван Демерджиев, разследващи полицаи и представители на прокуратурата, Агенцията по горите и представители на местната общност, се качваме в Балкана. Ще проверим на място дали има нарушения,  които излизат от това, което съм получил на хартия като доклади“, посочи земеделският министър.

„Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, каза Явор Гечев. Има нарушения, които вече сме локализирали, но колко е голям размерът, ще видим на място, заяви той. /БТА

Снимка: БНР

Свързани статии