Иван Стоенчев пред Новинар: Жалко е, че ВМЗ се използва за предизборни цели и атаки

Подписването на новия Колективен трудов договор (КТД), увеличението с по 200 лв. на заплатите на работниците и увеличението от 80 на 200 лв. на ваучерите за храна бяха договорени, докато аз бях изпълнителен директор, съобщи за Новинар новият шеф на завода Иван Стоенчев.

На 9.06.2022 г. се е провела среща между работна група на синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“ и работна група на ВМЗ ЕАД. Срещата се е провела в присъствието на министъра на икономиката и индустрията тогава Корнелия Нинова и изпълнителния директор на ДКК Смиляна Нитова. Седмици преди това обаче, още когато Иван Стоенчев е бил изпълнителен директор, въпросните договорки са били постигнати, обясни лидерът на „Подкрепа“ Димитър Атанасов.

Той публикува на Фейсбук профила си решението за увеличението на заплатите и на ваучерите за храна.

Пред Новинар Атанасов реагира бурно и заяви, че изявлението до момента на бившия вече изпълнителен директор Иван Иванов, са силно преувеличени и не отговарят на истината.

Пред медията ни Иван Стоенчев, който би трябвало да застъпи на поста си тези дни, коментира: „Жалко е, че ВМЗ се използва за предизборни цели и атаки“.

Свързани статии