Лошата новина от Карлово: Военният от Инженерни войски е заразен с коронавирус!

49-годишният военен от Инженерни войски Пловдив е с потвърдена проба за коронавирус, научи ПБ Новинар от свои източници. Както съобщихме човекът е потърсил сам лекарска помощ. Той е бил под карантина от 16 март. Имал е контакт с един от първите заразени медици в Пловдив. В събота се е почувствал зле. Приет е в инфекциозно отделение на карловската болница, тъй като живее в Карлово. Имал е всички симптоми-бронхопневмония, температура и кашлица.

Снощи състоянието на военния рязко се е влошило. Има типична клиника на коронавирус. Целият бял дроб вече е обхванат от дихателна недостатъчност, казаха от карловската болница за ПБ Новинар. Човекът е зле. Днес е бил хоспитализиран в Пловдив, в болница „Пълмед“. Има придружаващо заболяване-диабет. Близките му са под карантина.

Снощи в отделението в Карлово е приет със съмнения за коронавирус 81-годишен мъж. Той е с температура и кашлица, има старо заболяване-сърдечна недостатъчност. В добро общо състояние е. Изолиран е. 59-годишната жена, която в болницата лекуват от заразата, е добре. Няма влошаване на състоянието й.

Свързани статии