Доброто продължава: Дарители изграждат новия дом на бедстващото семейство в Калофер

Вълна от добрина продължава да тече към Калофер. Както съобщихме, младо семейство с дете и бебе останаха без дом, след като пламна пожар и напълно изпепели покрива на къщата им. Петя и Борислав Маркови и двете им деца са благодарни и щастливи за това, че много хора, и познати, и непознати, им помагат.

Част от дървения материал за изграждането на нов покрив е дарил Петър Велков-бизнесмен от Лъки. Както съобщихме, лидерът на БСП област Георги Гергов също отиде на крака в Калофер и лично дари 5 000 лева. Днес дарение от по 300 лева ще направят семейството на кмета на Калофер Румен Стоянов и народният представител Веска Ненчева. Всички служители в администрацията на кметството на Калофер също ще дарят пари, а събрани има вече и в кутията, поставена в административната сграда.

Много местни хора помагат безвъзмездно, като разчистват и градят наново изгорелия покрив. До седмица той ще бъде завършен, а след това предстои ремонт вътре в къщата, за да може младото семейство да се нанесе отново в дома си и да живее спокойно.

Свързани статии