Браво: Младежите от „Розова долина“ с две международни награди

В условията на епидемична обстановка младежкият танцов ансамбъл „Розова долина“ към карловското читалище взе участие в онлайн издание на Международния конкурс „Приятели“. Конкурсът е част от дните на българската култура в Охрид и се организира от Арт Вивенди – Северна Македония, Нов български университет с подкрепата на българското посолство в Македония. Специализираното жури присъди на карловските танцьори голямата награда на посолството на България в Република Северна Македония и първа награда в съответната възрастова група. В конкурса младежите се представиха с нов танц в репертоара на състава – „Сливенци“. Втора награда на международния фестивал получиха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий – Карлово с танца „Пиринска сюита“.

След дълга пауза заради ограниченията от коронавируса, танцьорите от ансамбъл“ Розова долина“ излизат на сцената на лятното кино в Карлово този четвъртък от 19.30 часа заедно с артистите от музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Пред карловската публика театърът ще представи оперетата „Българи от старо време“. Подробности от хореографа Мирослав Василев: „Това е най-често поставяната българска оперета. Музиката е написана от композитора Асен Карастоянов през 1958 г. за трупата на националния музикален театър в София, а либретото на Коста Райнов е по едноименната повест на Любен Каравелов. В постановката се представят иронично възрожденският бит и нравите на българина.

Нашите танцьори ще участват в два танцови дивертисмента и за тях е предизвикателство да бъдат на една сцена с артисти от оперетния жанр. За първи път ще покажем нови костюми, които са в стила на възрожденската епоха“, допълни още ръководителят на състава.
Припомняме, че новите сценични костюми на ансамбъл „Розова долина“ са изработени със средства, отпуснати от Общинския съвет в Карлово.

Свързани статии