Бомбардировките са над цял Израел: Няма пострадали българи/СНИМКИ/

По информация на Посолството на България в Израел няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Държавата Израел тази сутрин, съобщиха от МВнР.

Израелските властите са инструктирали всички граждани да не напускат домовете си, а при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си, или до най-близкото такова. Бомбардировките са на територията на цялата страна, информира dariknews.bg.

МВнР съветва българските граждани, намиращи се на израелска територия, да се придържат стриктно към инструкциите на местните власти и да избягват места със струпване на хора и обекти от религиозна значимост.

При необходимост от съдействие от Посолството на Република България в Тел Авив, българските граждани могат да се свържат чрез спешния телефонен номер – + 972 54 595 4379, както и чрез електронната поща – [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]. /„Марица“

Една жена е загинала при палестинския ракетен обстрел над Израел тази сутрин от ивицата Газа, съобщава радио Кан, цитирано от БНР.

По-рано от министерството на отбраната информираха, че сирени за въздушна тревога звучат в редица селища в южните и централни части на Израел, включително в Тел Авив и околностите му и предупредиха населението да стои близо до укритията.

От кабинета на премиера Бенямин Нетаняху съобщиха, че предстои заседание със службите за сигурност.

Снимки: AP/БТА

Свързани статии