Тенчо Тенев е сред замесените в „чадъра“ над Семерджиев/ВИДЕО/

Стартират спешни рокади в МВР на ниво ръководители и част от тях ще се случат много скоро, това гарантира пред медиите служебният МВР министър Иван Демерджиев.

Стана ясно, че трима ръководители на районни управления и бивш ръководител на Сектор КАТ към СДВР, който е Тенчо Тенев, присъстват в доклада за разследването за осигуряването на „чадър“ над Георги Семерджиев, причинил жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени.

„Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на едно лице и да няма ръководител, който да не е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол”, подчерта министърът.

„Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че  може да оказват качествен контрол над служителите си. Става въпрос за областни дирекции и районни управления”. И допълни: „За момента нямам основание да сменям хора в главните дирекции. Там, където имаше необходимост, това беше направено спешно. Ако възникне необходимост – няма да се поколебая”, допълни той.

Вътрешният министър беше категоричен, че конкретната причина за освобождаването на Тенев не е случаят „Семерджиев”.

„Той навърши пенсионна възраст. В случая с доклада за това, че той не е упражнил достатъчен контрол излезе само преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за служители на ръководни постове, които не са упражнили достатъчен контрол, а не са подпомагали пряко Семерджиев или други подобни на него. Става дума за 10 души на ръководни постове”, посочи Демерджиев./DarikNews

Свързани статии