Слави Трифонов иска референдум за президентска република (ВИДЕО)

Слави Трифонов иска референдум, за да каже народът иска ли България да стане президентска република или да остане парламентарна.

„Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното. Там има основно лицемери, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че аз не съм политик. Мисля също, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система“. Това заяви в специално изявление лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша. За да гарантираме, че това ще се случи и вашто решение, каквото и да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем гарант – ваш гарант в следващия парламент“, се обърна към българите Трифонов.

Лидерът на ИТН смята, че властта не е на всяка цена, но моралът е. „ИТН – сами срещу всички, заедно с вас“, заключи Трифонов./DarikNews

Снимка: Фейсбук/ИТН

Свързани статии