Проверяват казус с поръчани фургони УАЗ от Русия от ВиК-Пловдив

Проверка на ВиК-Пловдив по повод информацията за обществена поръчка за закупуване на фургони УАЗ от Русия на стойност 540 000 лева е разпоредил вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Това съобщи той пред журналисти в Пловдив.

Министърът посочи, че е научил за казуса с обществените поръчки  на пловдивското ВиК дружество снощи и веднага е разпоредил проверката.

Според  публикации в медиите от водоснабдителното дружество са обявени и други процедури за обществените поръчки, в които се вижда как водното дружество кани един и същ кандидат, отстраняван на предишна процедура, с пряко договаряне, като се увеличават и сумите.

В случая с поръчката за фургоните УАЗ от Русия, тя е била обявена в началото на годината за покупка на 13 фабрично нови високопроходими превозни средства тип „фургон” за срок от 24 месеца. Стойността на поръчката е 450 000 лева без ДДС или 540 000 лева с ДДС.

На пресконференцията депутатът от пловдивската листа на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви: „Аз съм уверен, че министерството ще направи много бързо проверка на изнесената информация и ще вземе веднага мерки, тоест няма да трае дълго във времето. Иначе личното ми мнение е, че този този човек не е за този пост – там, където се намира в момента“.

В момента управител на ВиК-Пловдив е Огнян Кулишев. Той бе назначен от служебното правителство за временно изпълняващ този пост, след като предишният шеф Спартак Николов бе освободен./dcnews.bg

Свързани статии