От ФСБ са вдигнали мерника на Путин?

Рискът от преврат от страна на Федералната служба за сигурност (ФСБ) срещу президента Владимир Путин се увеличава с всяка седмица, през която войната в Украйна не приключва, заяви анонимен източник от руските разузнавателни служби.

Източникът е споделил пред Владимир Осечкин, който е в списъка с най-издирваните лица в Русия заради разкритията си за насилието по руските затвори, че „хаос и недоволство“ са завзели сградата на ул. „Лубянка“ (там е разположена централата на ФСБ, бел.ред.) след неуспешната инвазия в Украйна.

Според Осечкин, цитиран от в. „Таймс“, недоволството сред висшите представители на руските тайни служби е станало дори още по-осезаемо, когато наскоро Путин обвинил именно тях за проваления план за свалянето на правителството в Киев.

http://

Това е причината, твърди Осечкин, по коридорите на Кремъл все по-усилено да се говори зад гърба на Путин, и нищо, което да е в негова полза.

Припомняме, че наскоро Анатолий Чубайс, един от хората от най-близкото обкръжение на руския президент, подаде оставка и е напуснал страната заради несъгласие с водената в Украйна война. Така Чубайс се превърна в най-високопоставения служител, подал оставка заради военните действия, водени от Кремъл./Novini.bg

Снимка: Getty Images (архив)

Свързани статии