Грозен скандал в парламента: Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ

Да се влиза в народното събрание след психиатричен тест, предлагат от „Възраждане“ 

Народният представител от ПГ „Продължаваме промяната“ Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, показа неприличен жест в пленарна зала. Това се случи по време на изслушването на вицепремиера Калина Константинова по темата с разследването на украинските бежанци у нас, а ПГ на ГЕРБ-СДС поиска оставката ѝ.

По време на дебатите се видя как народният представител си направи селфи със среден пръст към парламентарната група на ГЕРБ-СДС, докато те държат листове с надпис „Оставка“, пише dariknews.bg.

„Недопустимо е поведението на някои народни представители през последните няколко дни – първо осъмнахме с решетки, после станахме свидетели на масово сбиване между „Продължаваме промяната“ и друга парламентарна група, днес видяхме изключително срамен и грозен жест в залата на Народното събрание. И то на 2 юни, когато се смълчахме в Деня на Ботев. Очаквам, г-н председател, най-строги мерки, ако не – надявам се г-н Минчев да ги вземе“, призова председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов заяви, че ситуацията ще бъде прегледана, за да се вземе коректно решение. Той порица и листовете „оставка“, които парламентарната група на ГЕРБ-СДС, докато вицепремиерът Константинова говореше по темата с украинските бежанци.

Христо Петров (Ицо Хазарта) заяви, че се извинява на хората, които се чувстват оскърбени. „Рядко взимам думата, тъй като времето на българския парламент е ценно“.

Той се извини на хората, които по някакъв начин се чувстват оскърбени, но не се извинява на хората, на които го е показал.

Атанасова отново взе думата и заяви, че не е насочен само към група депутати, а над 600 хиляди граждани от човек, който зам.-председател на Комисията по образование и член на Комисията по културата към НС.

Зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов уточни, че ръководството на „Продължаваме промяната“ ще вземе отношение и за казаното на Христо Петров.

От „Възраждане“ също коментираха темата и заявиха, че именно преди няколко месеца са предложили в НС да се влиза само след тест за наркотици и алкохол, но „сега може да се наложи да влиза и след психиатричен тест“. /„Марица“

Скрийншот от заседанието, излъчвано от Народното събрание

Свързани статии