Правили момичета проститутки със секс записи

По два начина са били набирани момичетата, които са изпращани в Германия за компаньонки. Това стана ясно от брифинга на директора на Специализираната прокуратура Димитър Петров по повод разбитата организирана престъпна група в Бургас вчера.

Единият от начините е бил чрез използването на скъпи коли. Участниците в групата са обикаляли заведения по морето, запознавали са се с определено момиче, симулирали са любов и въз основа на тези взаимоотношения момичето е било изпращано в Германия, където е принуждавано да проституира, информира „Фокус“.

Другият начин е бил след случаен полов акт, който е бил контролиран и записан. След него младите жени са били принуждавани да проституират. Било им заявено, че ако откажат записът ще бъде разпространен в публичното пространство. По време на акцията е иззето е голямо количество пари, банкови нареждания за над 500 000 лева. На територията на страната са установени пет момичета, жертви на престъпната групировка.

Четирима от участниците в организираната престъпна група са с повдигнати обвинения.

Вчера акцията се проведе на територията на комплекс „Меден рудник” и в квартал „Победа”.

Проверявани са били адреси на клубове за проститутки, които са били „изнасяни” в Германия.

Парите от престъпната дейност са били инвестирани в луксозни къщи, автомобили и злато. 8 коли са модели от 2018 и 2019 година и са за половин милион лева, заяви гл. комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП./Вести БГ

Свързани статии