Вкарват първия пациент в Инфекциозно отделение в Карлово!

Жена, която се е върнала от Англия, ще бъде приета днес в Инфекциозно отделение в карловската болница. 59-годишната жена е от Карлово, още на летището е имала температура. Подала е сигнал на тел. 112 за болки в болки в гърлото, температура и неразположение. Екип на Спешна помощ, обезопасен със специални костюми и маски, я е откарал в болницата, била е прегледана от инфекционист и й е било написано направление на хоспитализация. След около час престой в здравното заведение жената и синът й са си тръгнали от там, като не са носили маски.

ПБ Новинар се свърза с управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“. Доктор Христо Пелев каза, че е разпоредил жената отново да бъде върната в болницата. Направен й е тест за коронавирус. Тя ще бъде настанена в Инфекциозно отделение и ще бъде под карантина, докато не излязат пробите. Те трябва да са готови до 36 часа. Жената има сърдечни проблеми, няма други признаци, подчерта Пелев. Съпругът и синът на дамата ще останат под карантина за 14 дни у дома си. Жената не е  имала други контакти след завръщането си вчера.

Доктор Пелев каза още, е в Инфекциозно отделение има лекар, две сестри и санитар, които разполагат с всичко необходимо за дезинфекиця и предпазване от заразата. Те нямат право да излизат от отделението 14 дни. Вчера са пристигнали предпазните костюми, които доктор Пелев е поръчал. Вече целият медицински персонал е обезпечен.

Свързани статии