Гимназията в Клисура е единственото училище в община Карлово, класирано от МОН за участие в летен лагер във Военния университет във Велико Търново/СНИМКИ/

ПГ по икономика „Тодор Влайков“ гр. Клисура е единственото училище в община Карлово, което е класирано от Министерството на образованието и науката за участие в модул 2 от Национална програма „Изучаване и съхраняване традициите и историята на българската армия“ и ще има възможност да заведе 10 ученици на летен лагер една седмица в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, съобщи директорът на гимназията Румена Милова.

В навечерието на честванията по повод 148-та годишнина от Априлското въстание бяха представени бойните знамена светини на българското опълчение и българската армия. Презентацията подготвиха учениците, заедно със старши учителя по история Григор Марков, който е ръководителя на програмата за армията в гимназията.

Учениците се запознаха с историята на знамената и разбраха, че българските войници нямат пленено знаме в битките и войните до момента! „С нами Бог“ е девизът на знамето, с което опълченците са влизали в боя и са побеждавали.

Поклон пред подвига и героизма на всички български войници!

Свързани статии