Директорът на пловдивската пожарна се пенсионира, ето кой ще го замести/ВИДЕО/

Директорът на РДПБЗН-Пловдив комисар Георги Мангараков се пенсионира поради навършване на 60 години и напуска дирекцията на 8 февруари. Това обяви самият той по време на церемонията за награждаване на победителите в областния конкурс „Пожарникар на годината“ за Пловдивска област. Комисар Мангараков благодари на колегите си и разкри, че за негов заместник се очаква да бъде назначен началникът на 01 РСПБЗН-Пловдив  главен инспектор Васил Димов.

Мангараков допълни, че на 8 февруари ще бъде отчетът на РДПБЗН-Пловдив. На него ще присъства директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов, който ще обяви кадровата промяна.

На церемонията днес бяха наградени победителите в областния пожарникарски конкурс в четири раздела. Трима от тях са победители в същите категории и в националния конкурс и ще получат наградите си на церемония в столицата на 9 февруари. Това са победителят в раздел „Спасителна дейност“ Петър Петров, който е и началник сектор СОД в пловдивската пожарна, началникът на сектор „Превантивна дейност“ ст. инсп. Йордан Михов, победител в едноименното направление и началникът на 01 РСПБЗН гл. инсп. Васил Димов, който стана комплексен победител.

Другите победители в областния конкурс са мл. инсп. Йовко Карагьозов – в раздела „Пожарогасителна дейност“ и инсп. Кузман Дерменджиев в раздел „Контролна дейност“.

„През миналата година бяхме най-натоварената пожарна дирекция в страната. По показатели изпреварихме и столичната дирекция на пожарната“, посочи комисар Мангараков. 3685 пожара са гасили пловдивските огнеборци през 2023-а година. Две трети от тях са били в лесонепригодни площи, контейнери за отпадъци и сухи треви и причината за тях са безразборното палене от хората. Останалата една трета са били пожарите със загуби, каза шефът на пловдивската пожарна. При пожарите има загинали хора, но и доста са спасените, отчете още той.

Свързани статии