Изложба живопис „Недовършен пейзаж“ ще бъде открита в карловската галерия

Изложба живопис „Недовършен пейзаж“ на Виргиния Пенчева ще бъде открита на 8 август в Общинската художествена галерия в Карлово.

„Духът се крепи с илюзиите, а илюзиите с тела, неща и… със спомени. А в моето съзнание – пристан – постоянно прииждат като отвързани лодки спомени – за места, за части от пейзажи, спомени за онзи плавен завой на реката, за слънчевото зайче по водите. И къщите. Зад острия ъгъл на улицата. Навсякъде около нас. Пълни с живот с духове, празни, рисувани – завършени, недовършени. Духът на мястото, с надежда за малко по-дълъг живот, а резултатът обикновено е нещо различно от очакваното. И тръгвам на разходка в себе си.“, е посланието на художничката.

Живописните платна на Виргиния Пенчева ще гостуват в Карлово до 2 септември.

Виргиния Пенчева е родена в Русе. Завършва живопис във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 1980 г. се включва активно в художествения живот на родния си град и страната. Има множество участия в регионални, групови, национални и международни изложби, пленери и симпозиуми в България, Китай, Полша, Гърция, Северна Македония и др. Работи в областта на живописта. От 1990 г. участва в проекти и изложби, свързани с неконвенционалните форми в изкуството – фестивали за съвременно изкуство като „Процес –Пространство“, „Екоарт“, „Ломея“ и др.

Свързани статии