Бойко Борисов поиска оставката на Зико и Пламен Райчев, не се справяли с работата/ВИДЕО/

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Пловдив и поиска оставката на кмета Здравко Димитров и заместника му по строителството Пламен Райчев заради финансирането на стадионите. Това стана ясно от речта на Борисов пред партийния актив на партията в града под тепетата.

„Ако ми е приятел, да си подаде оставката“, категоричен беше Борисов. „Искаме му я всички ние, оставката. Ако не си я даде, по начина, по който работи, няма да мине много време и ще му я подадат“, допълни той.

„Миналата година последно се обадих на кмета и му казах да отиде да си оправи бакиите за стадионите. Той ми каза, че излиза в отпуска да си обърне внимание. Аз, брат ми да ми каже това, ще му поискам оставката“, раздразнено заяви лидерът на ГЕРБ. И поиска подкрепата на местния партиен актив.

„Преди месец и половина на стадиона на Ботев, казах, че той няма да е кмет повече. Защото тогава беше по много важна работа в Турция. Но повече няма да се меся. Веднъж се месих за пробив, втори път за Панаир, трети път, четвърти път… аз не съм ви кмет. Да, ще кажете – обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създава проблем“, добави той.

Борисов обясни, че се е срещнал с фенклубовете на Ботев и Локо Пловдив. „За радост те все още имат доверие в нас, затова моля общинските съветници с юристите, да намерите начин, ако те не си подадат оставката“, коментира Борисов.

Той посочи, че почтеното в случая и ангажиментът им към партията би било да си подадат оставката. „Дори да не си я подадат, надявам се чрез инструментите, които разполага Общинският съвет, да контролира кмета и двата клуба феновете на Ботев и Локо Пловдив да съгласуват и контролират плащанията. Ние не го правим стадион  на ГЕРБ, ние го правим стадион на Ботев, на Локомотив, да отидат хората и да се радват“, разпали се лидерът на партията.

„Заради подобни хора, които „направо абдикират от дейността си – или болнични, или отпуска. На мен да не ми  е приятно – шести път се срещам с феновете на двата отбора. Ние да не сме зидаромазачи? Защо да ви се лепи на вас това?“, попита той риторично.

Борисов разкри, че Зико не си е платил членския внос в ГЕРБ за ноември и декември. „Аз не следя членския внос на членовете. Знам, че е по 1  лев. Но на министрите, на кметовете, следя. Неговият е платен до октомври. Ноември, декември – няма. Явно си е решил, че е ясно, че няма да е вече кмет“, предположи партийният лидер. И призна:

„С болка го казвам, знаете, Зико ми е приятел от толкова години, но начинът по който ми отговори – „трябва да си обърна внимание“, след като няколко месеца беше в болнични. В момент на криза, когато трябва да е тук, да се решава“.

„С Локо Пловдив се разбрахме ясно и точно – щом като са готови, ще им отпуснем парите. Те си работят, трибуна по трибуна. С Ботев се разбрахме – малко повече ще им дадем за стадиона.  Да, ако бием, ще помогнем на града. А след едни победни избори, ще направим така, както искате“, подчерта Бойко Борисов.

„Ние направихме тук пречиствателна станция. Направихме всичко феновете да се радват, а те протестират. Кой е виновен за това – кметът и зам.-кметът. Ние нямаме инструмент да махнем кмета. Но зам.-кметът трябва веднага да си подаде оставката“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

„Аз няма да се меся повече, защото явно излязох лош кадровик. Затова общинските съветници и партията да си изберат. Но зам.-кметът Райчев трябва да си замине незабавно“, призна още той.

„Общинските съветници, сформирайте мнозинство и решете всички проблеми в Пловдив!“, поръча Борисов на пловидвските старейшини от ГЕРБ.

„Чувствам се много ангажиран с този град, много неща сме направили, от студент си карам стажа в Пловдив. Сигурно и жителство можете да ми дадете“, пошегува се Бойко.

Свързани статии