Родата на прегазения от Димитракис Пирилис крадец нападна с коси и вили кипъреца в Белозем

Страшно меле устроила родата на прегазения от кипърския бизнесмен Димитракис Пирилис Петър Гаджанов снощи в Белозем. Пирилис е ранен, а колата му – потрошена.

„Той ми се обади снощи, посъветвах го веднага да звънне на 112, а след това да си извади медицинско. Той твърди, че има много травми и са го нападнали с коси и вили“, съобщи адвокатът на Пирилис Димитър Антонов.

Според очевидци фермерът от близкото село Болярино минавал с джипа си „Форд Рейнджър“ през центъра на Белозем, когато родителите на прегазения Гаджанов – Фанка и Златан, и още хора от фамилията, изскочили срещу него и започнали да трошат колата му. Счупили са му стъклото, а самия него проболи с вила.

От полицията в Раковски светкавично се озовали на местопроизшествието и само бързата им намеса предотвратила по-нататъшната саморазправа.

„Той отказа медицинска помощ и не пожела да отиде в болница“, обясниха униформени. По думите им раните на Пирилис се изразявали в драскотини.

Действието се развило до аптеката в Белозем.

„Апелативният съд отмени присъдата на кипърския фермер и върна делото за ново разглеждане на първата инстанция. Делото е насрочено за 18 май. Това се случва броени дни преди процеса“, каза още адвокат Антонов.

Задържани са двамата родители, както и малолетен и непълнолетен, участвали в нападението.

Според белоземци родата на прегазения Петър Гаджанов  е известна в махалата. Неотдавна нападнали полицаи.

Пирилис живее в България от 20 години, а стопанството му е в с. Болярино. Фермата му нееднократно е била обект на набези от хора от околните села и оттам са извеждани крави, коне и магарета. Два дни преди фаталната нощ на 11 май 2019 г. отново били отраднати 5 крави и бизнесменът решил всяка вечер да обхожда стопанството си, за да следи какво става. Така към 23 часа във фаталната нощ забелязал непознати да извеждат завързани за вратовете животни. Качил се в колата и потеглил след тях, без да запали фаровете, като разчитал, че ще стресне крадците, светвайки, когато ги настигне. Когато го забелязали, те се разбягали, без той да види къде. Започнал да прави обратен завой, при което бутнал двама от тях – Петър Гаджанов и брат му Ангел. Петър паднал на земята и при следващия завой Пирилис го прегазил./„24 часа“

Свързани статии