Отново: 15-годишен задигна мерцедеса на брат си и се преобърна по таван в Пловдив

Сигнал за преобърнат по таван автомобил на пловдивския булевард „Северен“, в посока Брезовско шосе, бе получен около 3.30 ч. днес на тел. 112. Насоченият към мястото екип на сектор „Пътна полиция“ установил изоставен катастрофирал „Мерцедес“, който преди това блъснал и съборил около 50 метра от разделителните платна.

При организираните оперативни и издирвателни действия за кратко време служители от Трето РУ влезли в дирите на 15-годишно момче, което управлявало колата, и негов 13-годишен спътник. На двамата е оказана медицинска помощ заради получените леки контузии.

Неправоспособният непълнолетен водач е тестван с апарат за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Пред полицаите той обяснил, че взел ключовете за „Мерцедес“-а на брат си, без негово знание.

Случаят е отработен по административен ред – съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Напоследък инцидентите с малолетни и непълнолетни зад волана зачестиха. Припомняме, че миналата седмица 13-годишно момче се напи и подкара колата на майка си в Раковски, а после катастрофира в нива край пътя.

Днес пък 12-годишен беше хванат зад волана на товарен автомобил, докато баща му се вози до него в силистренското село Попина.

Снимката е илюстративна: Булфото (архив)

Свързани статии