Гостите от с. Колибабовка продължават своята обиколка на община Брезово/СНИМКИ/

В СУ “Христо Смирненски” – гр. Брезово гостите добиха представа за учебния процес и събраха идеи, които да прилагат занапред. Любезно ги запозна с обстановката директорът на училището Милко Сарафов и педагогическият колектив. Посетен бе и Архитектурно-историческият резерват – с. Свежен. Впечатлени от архитектурата и историята на селото, гостите си пожелаха да се върнат пак.

Интересни срещи имаха в с. Борец, където деца от ДГ “Роза” и ученици от НУ “Св. Св. Кирил и Методий” показаха колко са талантливи, ученолюбиви и гостоприемни. Ентусиазираните малки и големи деца развълнувано рецитираха стихотворения, пяха песни, танцуваха и дори изиграха на драгите гости кратка пиеса. Секретарката на читалището запозна гостите с част от историята на селото и любезно ги придружи до края на престоя им в село Борец.

Кметицата на село Пъдарско и колективът на читалището, с богатата си и интересна етнографска сбирка, трогнаха гостите, които споделиха как също познават традициите, танците и обичаите на нашите деди. Впечатлени бяха от картините на местен художник в изложбената стая. Забелязаха и внимателната и грижовна работа с децата и насоченото внимание към техния комфорт, каквито прилагат и те в своето село.

В читалището в град Брезово наблюдаваха репетиции на танцовите състави и попиваха всяка стъпка, за да продължават да учат своите деца на народните танци.

Свързани статии