Имената, които се спрягат за министри в кабинет „Денков – Габриел“

По неофициална информация NOVA  съобщи част от имената, които са спрягани за министри в евентуален кабинет „Денков – Габриел”.

Асен Василев – министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Екатерина Михайлова – министър на правосъдието

Мартин Захариев – министър на културата

Има ли светлина за съставяне на кабинет: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС продължават преговорите

„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС продължават преговорите за съставяне на правителство. През целия ден текат разговори за съвместно управление между Николай Денков и Мария Габриел, в които участват и представители на двете политически сили. Те бяха прекъснати за известно време по обяд. По-късно в кабинета на председателя на Народното събрание отново влязоха номинираният за премиер Денков, съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ и съпредседател на „Зелено движение“ Владислав Панев, както и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Сутринта в кулоарите на парламента Николай Денков каза, че разговорите продължава и днес, има напредък, и посочи, че се обсъждат различни имена, като се търси най-подходящото за съответната позиция лице./DarikNews.bg

Свързани статии