Ето ги шестимата човека, които имат властта да свалят Путин

Президентът на Русия Владимир Путин може да бъде свален от власт до две години. Това твърди вестник „Мирър“, позовавайки се на прогноза, изготвена от компанията за разузнавателна и аналитична дейност Dragonfly, която предвиди с точност нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

Според изчисленията на фирмата Путин може да бъде свален от вътрешните кръгове на Кремъл, ако санкциите на Запада се засилят, което би довело Русия до финансова криза.

В един от анализите, изготвен от експертите на Dragonfly, е отчетено, че „е много вероятно президентът Владимир Путин до две години да не заема сегашната си позиция във властта“.

Според компанията политическото бъдеще на Путин е заложено в ръцете на точно шестима души: Сергей Наряшкин, ръководител на външната служба за разузнаване; министърът на отбраната Сергей Шойгу; бившият ръководител на сектор „Вътрешна сигурост“ към ФСБ Александър Бортников; председателят на Съвета по сигурност Николай Патрушев; шефът на държавната компания „Ростек“ Сергей Чемезов и олигархът Игор Сечин.

От Dragonfly смятат, че военен преврат е малко вероятен, като вместо това е възможно „група мъже в черни костюми“ да влязат в Кремъл и да принудят Путин да се оттегли, под претекста, че е болен и не може повече да изпълнява служебните си задължения предвид спекулациите за здравословното състояние на Путин в последно време./Novini.bg

Снимка: Уикипедия

Свързани статии