12 години след Бисер институциите не са си взели поука. Най-голямата стихия е безхаберието на властта

Днес Мая Манолова посети лично село Каравелово, община Карлово, което е едно от двете най-засегнати населени места в района от наводнението. С помощта на местните структури на Изправи се България и хора от региона, установи от първа ръка мащабите на трагедията.

Според Манолова причината за бедствието е некомпетентното и безотговорно управление на редица правителства назад във времето , защото непочистването на речните корита и безразборното изсичане на горите, допускането на десетки фирми, които ползват огромни количества дървесина и унищожават българската гора – всичко това води до подобни бедствия.

„12 години след Бисер институциите не са взели поука. Сега виждаме резултата. Ситуацията в Каравелово е повече от драматична“ – сподели още тя във видео, излъчено на живо, лично от нея, в профила й в социалните мрежи.

Акцентът в разговора й с хората са унищожените къщи и земеделски стопанства.

Екипът на Изправи се България пое ангажимент да осигури вода и тежка техника, която да се включи в разчистването. Наред с това членове и симпатизанти на партията от региона се включват като доброволци. Всички потърпевши се нуждаят от огромна помощ.

Отец Рафаил показа на Мая Манолова най-пострадалата част от селото, като подчерта, че най-важно в момента е набавянето на храна и вода за хората, които са там.

Свързани статии