Ива Митева: Няма коалиция на старите партии, утре гласуваме промените в Изборния кодекс

С 2 точки в дневния ред ще се състои последното преди Великден пленарно заседание на парламента утре. Това съобщи председателката Ива Митева и обясни, че двете точки касаят довършване на новоприетите правила в правилника на Народното събрание  и второ гласуване на промените в Изборния кодекс.

„Засега са само тези 2 точки са засега, като се разбрахме утре сутринта от 8,30 часа да имаме отново председателски съвет, ако днес водещите комисии по законопроектите внесат доклади за първо гласуване да се обсъди дали те да не бъдат допълнени като точки в дневния ред за тази седмица“, каза Митева.

Председателката на парламента е убедена, че утре ще има необходимия брой гласове за приемане на дневния ред. „От разговорите, които проведохме, обстановката е спокойна, смятам, че ще отсъберем необходимите гласове за откриване и провеждане на заседанието“, каза Ива Митева.

„Утре до 18 часа ще имат време групите да внасят предложенията си за другата седмица. Другата седмица, първата сряда е ден на опозицията, така че те ще имат възможност да си внесат точките, които сме длъжни да разгледаме в пленарната зала“, посочи тя.

Ива Митева смята, че не може да се говори за коалиция на старите партии ГЕРБ, БСП и ДПС, заради чиито гласове беше отхвърлен днешния дневен ред и заседанието продължи едва 10 минути. „Конфигурацията е такава, че трудно се формират мнозинства и трудно се вземат решения“, категорична е Ива Митева./Вестник Марица

 

 

 

Свързани статии