Полицейските служители не са проявили агресия при случая в Стара Загора, заявиха от МВР/ВИДЕО/

„Полицейските служители не са проявили каквато и да било агресия спрямо лицето или автомобила. Преследването започва, като при тръгване лицето прави опит да блъсне нашия колега. Колегите започват процедура по изваждането на лицето от автомобила“, заявиха на брифинг от МВР-Стара Загора.

„Пристига и екип на „Пътна полиция“, като непосредствено след поставянето на белезници лицето получава конвулсии и при оказаната спешна медицинска помощ е констатирано, че е починал“, заяви старши комисар Лазар Христов.

Полицейско преследване в Стара Загора завърши със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. Според полицията той не се подчинил на полицейско разпореждане и е починал в резултат на причинена от него катастрофа с полицейски автомобил. Близките на Пенев обаче твърдят, че е станал жертва на брутално полицейско насилие. При преследването е пострадал и полицай.

Вчера Окръжната прокуратура в Стара Загора излезе с информация за разследването по досъдебното производство за смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Съдебномедицинската експертиза за смъртта му е възложена на медици от Пловдив. Установено е, че той е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители./БНТ

Снимка: БНТ

Свързани статии