Мъж от Раковски блъсна стадо с овце и затри три от животните

Полицаи от Раковски издириха и задържаха водач, умишлено блъснал с автомобила си стадо овце.

За инцидента, станал преди дни край село Върбен, сигнализирала стопанката на животните. Пред разследващите жената разказала, че непознат мъж се врязал с „Ауди“-то си с висока скорост в стадото, което вървяло по пътя, след което избягал. При удара на място са загинали три овце, а няколко други били ранени.

За изясняване на всички факти и обстоятелства около сигнала е сформирана оперативна група, а при огледа на метри от местопроизшествието е открита въпросната кола, блъсната в дърво и изоставена.

В хода на активните действия била разкрита самоличността на извършителя – 52-годишен жител на Раковски с криминалистични регистрации, една от които за управление на МПС под въздействие на алкохол над 1,2 промила.  Местонахождението на мъжа е установено и той бил арестуван, след като три дни се укривал от служителите на реда.

Срещу него е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначни животни – по чл. 325б от НК. Допълнително му е съставен акт по Закона за движение по пътищата за напускане на предизвиканото пътно произшествие.

Снимка: iStock

Свързани статии