Блъснатият от рейс ученик в Пловдив: Дори не натисна спирачките!

Блъсна ме без дори да натисне спирачките. Аз се огледах и го видях, беше на 15 метра от мен. Това разказа пред bTV 15-годишният Димо Димов, който в сряда беше блъснат от автобус на градския транспорт по линия 9. Инцидентът стана на ул. „Съединение“ в кв. „Тракия“.

Сигналът бил подаден от майката на детето. Димов разказа, че бил с качулка и му се губело доста от видимостта, но видял автобуса.

„Видях го как се задава и в момента, в който се обръщам, той ме бута на земята, дори не беше набил спирачки“, разказа ученикът.

Майка му обясни, че след като е отишла до спешното, е намерила и шофьора на въпросния автобус.

„Аз го попитах какво е станало, а неговата първа реплика беше: Госпожо, радвайте се, че не ви утрепах детето. Автобусите в Пловдив карат неадекватно. През ден има блъснати на пешеходни пътеки в града“, каза майката.

От МВР-Пловдив съобщиха, че веднага е изпратен патрул на „Пътна полиция“ на мястото на инцидента, пострадалият 15-годишен е бил прегледан от медицински екип на Спешна помощ, който установил, че няма сериозни наранявания. Шофьорът на автобуса е мъж над възраст 67 години и тестовете за наркотици и алкохол са отрицателни.

На шофьора ще бъде издадено наказателно постановление, което той ще може да обжалва и също ще му бъде наложена парична глоба./Вестник Марица

Свързани статии