Арестуваха млада жена за имотна измама, представяла се за украинка

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема Д.Х., на 25 г., за това, че в гр. Пловдив, за времето от 13.11.2023 г. до 14.11.2023 г., включително, при условията на продължавано престъпление и с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у две различни лица – мъж и жена, за отдаване на апартамент под наем и с това им причинила имотна вреда в размер на общо 1500 лв. – престъпление по  209 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Д.Х. нямала адресна регистрация в гр. Пловдив. Тя се представяла с чужда самоличност – на украинска гражданка. Д.Х. се снабдила със свидетелството за управление на автомобил на чужденката, което било изгубено преди време. Д.Х. публикувала в социалните мрежи обява, че отдавала апартамент под наем в гр. Пловдив, район „Южен“, и посочила мобилен телефон за връзка.

На горепосочените дати двамата пострадали й се обадили. Тя ги поканила в жилището за оглед по различно време. И двамата харесали апартамента и след уговорка предали на Д.Х. капаро в общ размер на 1500 лева. Жената на два пъти предала 1300 лева, а мъжът – 200 лева. След като получила парите, Д.Х. престанала да си вдига телефона. Пострадалите  подали сигнал в  ОД на МВР –Пловдив. Извършителката на деянието е била установена и задържана. Установява се чия собственост е жилището.

Обвиняемата Д.Х. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването са в активна фаза.

Свързани статии